4 Temmuz 2012 Çarşamba

Kürtaj

       Başbakanımız geçenlerde İstanbuldaki parti kongresinde "her kürtaj bir cinayettir, her kürtaj bir Uluderedir" diyerek büyük bir tartışma başlatmıştır. Bu aslında geç kalmış bir yazıdır.
        Hepinizin malumu başbakanımız kürtajı bir cinayet olarak görüp zorunlu haller dışında bunun yapılmaması gerektiği konusunda kanun çalışması yapıldığını söylemiştir. Hatta sezaryen ile ilgili bir kanun tasarısı da bu sıralarda yasalaşmıştır. Ben herkes gibi bu konuyu " Benim vücudum, Benim Kararım" noktasından ele almak yerine " Doğmamış çocuğa don biçmek" deyiminden ele almanın daha doğru olduğunu düşünüyorum.
          Kürtaj dünyanın hemen her yerinde yasalarla korunan doğal bir haktır. Bu hakka sahip olunan Türkiye'de buna rağmen halen cami veya karakol önüne bırakılan bir çok çocuk vardır. Peki kürtaj yasaklanırsa ne olur? Herkesin bir sevda ile aldığı evcil hayvanlardan bir süre sonra sıkılıp sokağa bıraktığı ülkemde bir sürü sorumluluğu olan bir çocuğun istemeye istemeye doğması sonucu oluşabilecekleri düşünürsek sanırım bugün bile şikayet ettiğimiz sahipsiz sokak çocuklarının sayısında bir patlama olacağını öngörmek zor olmasa gerek.
            Yazıyı kısa tutma adına son olarak şunu söyleyebilirim ki; Kürtajı yasaklarsanız kürtaj yapan kadınların sayısı azalmaz öldürülen kadın sayısı artar...

KIVAMINI TUTTURAMADIKÇA GELMEYENDİR..!


1 az uyku şu an tek istediğim bu’ydu :)
Uyku benim karşı koyamadığım cazibedir. Aşırı dozda tükettiğimde hayatımda kaybettiğim değerli vakitler olarak bünyemde yan etkiler bıraktığı olur. Hergün mutlaka düzenli olarak yapmam gerektiğine inanırım çünkü bu eylem esnasında bilinç üzerimdekileri değil, altındakileri yaşamaya başlıyorum. Kısmi 1 felç durumu gibi, insanın varolduğunu hissetmediği/kendini unuttuğu/ruhun bedenden sızdığı andır. Son zamanlarda her daim bekleyip hep kendisinin geç kaldığı 1 eylem haline dönüştü. Hem en muhtaç olduğum şey hem de gelmediğinde en nefret ettiğim şey. Geceleri gelmek bilmiyor, sabahları da gitmek..! Keşke stok yapabilsem :/ Haftada 1 gün uyusam sonra diğer günlerden yesem çok leziz olurdu :) Bence evrendeki uyku miktarı sabit, 1’inin uykusu kaçıyorsa aynı anda başka 1 galakside 1’isinin uykusu geliyor yani uykusu kaçan kişi ile uykusu gelen kişi sayısı eşit :) Sabah saçmasapan alarm sesiyle uyanır uyanmaz ilk düşündüğüm şey tekrar uykuya dalmanın özlemidir. Uyusam, Uyusa, Uyus, Uyuuuuu . . .